Eskildsen Safari
Shobi
Shobi ligger kun ca. 50 kilometer til Phalaborwa med den centrale gate til Kruger Nationalparken og med en lille lufthavn, man kan flyve til fra Cape Town eller Johannesburg. Der er lidt kortere til Hoedspruit, hvor der også er en lufthavn, man kan flyve til. Farmen ligger langt fra store veje, så det er et sted med fred og ro, og den ligger et sikkert sted.

Shobi ligger nabo til farmen Lamula, hvor vi også tilbyder jagter og naturture. Se mere om Lamula HER.

Naturoplevelser er omdrejningspunktet når du besøger vores farm Shobi.

Shobi er en smukt beliggende farm med et kuperet terræn med mange udsigtspunkter ud over den flod, der over cirka 5 kilometer strækker sig gennem farmen, og hvor Shobi over et godt stykke ejer begge flodbredder.

Af dyr kan nævnes impala, bushbuck, nyala, wilderbeest/gnu, zebra, waterbuck, klipspringer, grey duiker, steenbok, kudu, Sharpe's Grysbock, hyæne, sable antilope, bushpig, vortesvin, giraf, leopard, sjakal, forskellige kattedyr og et meget varieret fugleliv. Desuden ligger Shobi nabo til et reservat med The Big 5, så her er der mulighed for at opleve og fotografere endnu flere dyr, hvis ikke man hellere vil køre en tur til Kruger nationalparken!


Nye huse
Efter en brand i 2018, hvor det nyeste af husene brændte ned, har vi brugt 2019 til at genopbygge og forbedre faciliteterne på Shobi. Det tidligere hus var på 2 etager og er nu erstattet af 2 nye flotte 1-etages gæstehuse. Og det er luksus. Hvert hus har 2 dobbeltværelser, bad, udendørs bad, stue, køkken, aircon, terrasse med udsigt over floden/flodlejet m.m.

Med det andet hus på Shobi har vi nu plads til ialt 15 gæster.

Herover ses de centrale faciliteter: 

Til venstre på billedet ses det oprindelige og nyrenoverede Hus 1 og til højre det hus, der nu er erstattet af Hus 2 og Hus 3.

I midten ses den overdækkede Lapa, med køkkenfaciliteter, bar og spisested. Lige til højre for den ses swimmingpoolen, og bag den ligger en åben Boma med bålsted, spisested og med godt læ.

I alle husene er der køkkenfaciliteter, opholdsstue, selvstændige badeværelser samt terasser

I Hus 1 er der 4 dobbeltværelser, hvor der i et af dem er flere sovepladser f.eks. for familier.

Ved Lapaen er der en stor fælles terrasse med bålsted og grill, og der er også terrasser ved de enkelte hus.
(de grå områder på tegningen)
Alle terrasserne er placeret med en fantastisk udsigt over flodlejet og det meget varierede dyreliv der.
Albert's House:
På farmens højeste punkt er der desuden en unik mulighed for at bo endnu længere ude i naturen i Albert's House, der oprindeligt blev kaldt Lady Godiva efter en af minerne på farmens område.  

Huset er bygget af den tidligere manager, Albert, og rummer 2 dobbeltværelser samt en stor platform hængende i et træ med ekstra sovepladser. Der er kun solenergi og gas på Albert's House, men et fantastisk udekøkken med en enestående udsigtsplatform over hele området samt et brusebad helt oppe på toppen. Se flere billeder fra Albert's House via linket herunder, men de yder slet ikke stedet retfærdighed. Det sted skal opleves!

Som det kan læses HER, er stedet er under renovering i 2020, og det er ikke muligt at bo der, før arbejdet er færdigt.


Det første billede herunder er fra før renoveringen af husene og de andre faciliteter.

Det er taget fra den anden side af floden, og det viser beliggenheden lige ned til Makhutswi River, som er en biflod til Olifant River. Mængden af vand varierer meget og afhænger af nedbøren og årstiden, men der er altid lidt vand i flodlejet som pools og søer samt under sandet, så der er altid frodigt langs flodlejet.

Derefter ses et nyere billede taget efter renoveringen med bl.a. de nye stråtage og den større terrasse - og i en lidt tørre periode.

Shobi i flere billeder - og mere tekst:

Shobi - fælles faciliteter - Klik HER

Hus 1 - Klik HER

Hus 2 og 3 - Klik HER

Albert's House - Klik HER

Natur og dyreliv - Klik HER